Waarom kiezen voor keramische tegels? Ontdek hier de voordelen

9 november 2023

Zit je midden in een verbouwing waarbij de diverse ruimtes in huis grondig worden aangepakt? Van het strippen tot het inrichten van onder andere de woonkamer, keuken en badkamer, deze maanden staan volledig in het teken van de verbouwing. Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de verbouwing is hoe je de ruimtes in gaat richten en wat er op de wanden en vloeren komt te liggen. Heb je daar al over nagedacht en gaat je voorkeur uit naar het gebruik van keramische tegels? In deze blog zetten we de voordelen van keramische tegels graag even voor je op een rij.

1. Onderhoudsarm

Kies je voor keramische tegels op de wanden in de keuken of badkamer of als vloer door het hele huis? Dan heb je het voordeel dat je hier weinig onderhoud aan hebt. Haal je er regelmatig een doekje overheen, dan houd je de tegels mooi en schoon en ontstaat er een vlek, dan verwijder je die ook heel eenvoudig. Voor het onderhouden en schoonmaken van keramische tegels kun je een aantal simpele stappen volgen en naast water heb je slechts één product nodig, namelijk Lithofin onderhoudsreiniger.

Voordelen van keramische vloertegels

2. Duurzaam

Van de materialen die je voor de inrichting van je huis koopt, wil je op lange termijn plezier hebben. Je doet grote investeringen in onder andere een nieuwe keuken en badkamer, dus die moeten jarenlang meegaan. Zo ook de bekleding van de vloer en wanden. Voordeel van keramische tegels is dat ze ontzettend duurzaam zijn. Slijtage en krassen blijven weg, ook als de tegels gelegd worden op plekken in huis waar veel geleefd wordt. Leg je bijvoorbeeld een vloertegel in de keuken waar iedereen uit het gezin dagelijks te vinden is, dan kun je verwachten dat er in de loop van de jaren slijtsporen op de vloer zichtbaar worden. Dat is dus niet het geval met keramische tegels.

3. Geschikt voor vloerverwarming

Met de verbouwing en mogelijke verduurzaming kies je wellicht voor vloerverwarming in huis. Twijfel je of je met deze keuze nog wel keramische tegels op de vloer kunt leggen, dan geven we je graag het verlossende antwoord. Want een groot voordeel van vloertegels, is dat ze prima bestand zijn tegen grote temperatuurverschillen en daardoor heel goed te combineren zijn met vloerverwarming.

4. Bestand tegen externe factoren

In een huis waar geleefd wordt, zijn ook externe factoren als vocht, hitte en het ontstaan van vlekken aan de orde van de dag. Alleen al in de badkamer waar dagelijks gedoucht wordt, kan vocht de vloeren en wanden aantasten. En de keuken waar gekookt en gegeten wordt, zal niet vrij blijven van vlekken. Factoren als vocht en hitte kunnen sommige materialen beschadigen en vervormen. Daar moet je niet aan denken als alle tegels strak op de muur zijn aangebracht en niet zomaar vervangen kunnen worden. Gelukkig zal daar in het geval van keramische tegels geen sprake van zijn en kun je deze tegels gerust aanbrengen in ruimtes waar vocht, hitte en andere factoren aanwezig zijn.

5. Tal van keuzemogelijkheden in ontwerpen

Het laatste en waarschijnlijk leukste voordeel van keramische tegels is het enorme scala aan keuzes die je hebt. Kleuren, vormen en patronen lopen in allerlei stijlen uiteen. Heb je een bepaald ontwerp van de inrichting in gedachten en wil je daar uitgesproken of rustige kleurstelling in terugzien? Met je keuze voor een keramische tegel kun je die sfeer goed realiseren. Denk daarbij aan de volgende ideeën:

  • Een landelijk stijl die zich kenmerkt door natuurlijke materialen en frisse wittinten. Een mooie houtlook tegel op de vloer komt hierin prachtig tot zijn recht.
  • Een kleurrijke en gedurfde inrichting die je tot stand laat komen door verrassende kleurcombinaties en opvallende patronen aan te brengen. Onder andere de Portugese tegel en design tegel lenen zich er heel goed om van de ruimte een stijlvolle, uitgesproken plek te maken.
  • Wil je juist een rustige ruimte creëren met zachte kleuren in ton sur ton (kleur op kleur) tinten? Kies dan voor keramische tegels uit hetzelfde kleurenpalet die je bijvoorbeeld op zowel de vloer en wanden terug laat komen. Een zandkleurig plavuis in combinatie met een lichte handvorm tegel in dezelfde tint zorgt voor een prachtig, rustgevend geheel.
  • De industriële stijl met robuuste materialen en strakke elementen wordt met de jaren populairder. Deze stijl is dan ook gemakkelijk te realiseren in je nieuwe woonkamer, badkamer of keuken. Leg bijvoorbeeld een grote betonlook tegel op de vloer waarmee je direct de toon zet voor de rest van de ruimte.

Keramische tegels van Vlagsma Tegelwalhalla

Met de voordelen van keramische tegels op een rij zal duidelijk zijn dat je met deze tegel een goede keuze maakt. Niet alleen vanwege de diverse stijlvolle ontwerpen waarin je de tegel kunt kopen, ook vanwege factoren als onderhoud en duurzaamheid.

Ga je voor keramische tegels, dan volgt alleen nog de uitdaging om uit de scala aan kleuren en stijlen een keuze te maken. Daar helpen we je graag bij. Kom langs in onze showroom waar je je laat inspireren en verrassen door de prachtige keramische tegels in ons assortiment. Bovendien ben je bij ons welkom voor meer informatie en persoonlijk advies. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare