De 9 tegeltrends van 2024 op een rij

29 februari 2024

Ben je op zoek naar inspiratie voor nieuwe tegels, dan vind je deze blog de 9 tegeltrends van 2024 op een rij. Het vinden van nieuwe tegels kan namelijk soms lastig zijn. De keus in zowel wandtegels als vloertegels is enorm. Eén van de manieren om tot jouw perfecte tegel te komen is door te gaan kijken naar de nieuwste tegeltrends. Natuurlijk is het een kwestie van smaak, maar aan de hand van de tegeltrends kun je wel tot nieuwe inzichten komen. Wij hebben 9 tegeltrends voor je verzameld om je nieuwe inspiratie te geven voor het kiezen van jouw ideale tegel.

1. Zellige wandtegels

De 10×10 cm wandtegels waaronder ook de zellige tegels behoren, zijn op dit moment ontzettend populair. Vooral de combinatie van een strakke moderne keuken of badkamer met het uiterlijk van deze tegels geeft een zeer verassend effect. De kleurrijke authentieke 10×10 cm tegels in oude stijl zijn een must have tegel. Vooral de kleuren groen, blauw en roze zijn erg populair. De tegeltjes kunnen strak boven elkaar in halfsteens verband of diagonaal aangebracht worden.

+

2. Visschubtegels

Op het gebied van wandtegels is deze vorm een opkomende trend. We zien de speelse vorm van de visschubtegel in populariteit toenemen. Het zijn echte designtegels in het formaat 12×12,5 centimeter. De tegels zijn in diverse kleuren te verkrijgen en kunnen op verschillende manieren verwerkt worden. Door deze tegels aan de muur van je badkamer, keuken of het toilet te plaatsen, voeg je net wat meer opvallende accenten aan de ruimte toe.

Life scale verde oscuro bij Vlagsma tegelwalhalla+

3. Rustieke landelijke wandtegels

Deze rustieke landelijke wandtegels zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren. Dankzij het brede kleurenpalet is er voor ieder wat wils. De combinatie oud en nieuw doet het bij deze tegels ontzettend goed. Het voordeel van de machinaal gemaakte witjes is dat de kwaliteit op een hoger niveau ligt dan de handgemaakte 13×13 cm tegels. Hierin zijn de groene en roze varianten naast de witte genuanceerde tegels de echte hardlopers.

Landelijke wandtegel+
+
+

4. Handvormtegels

Nummer 4 van de 9 tegeltrends van 2024 zijn de handvormtegels. De trend van dit moment is de rechthoekige tegel van 7,5×30 centimeter die je in in visgraat- of elleboogverband kunt verwerken. De wandtegels zijn in allerlei uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar zijn, variërend van heel strak tot retro. Het kleurenpalet is wederom gigantisch en een bijkomend voordeel is dat de tegels zowel in een matte als glanzende uitvoering verkrijgbaar zijn.

5. Hexagon tegels

Hexagon tegels zijn zowel als wandtegel als vloertegel te gebruiken. Een echte blikvanger in de ruimte. De zeshoekige tegels zijn verkrijgbaar in kleine formaten, zoals 16×18 centimeter of in grotere formaten, zoals 22×25 en 25×29 centimeter. Je kunt de tegels in een glans of matte uitvoering krijgen. De tegel zorgt voor een speels karakter en zijn in tal van kleuren beschikbaar. Vooral een mix van kleuren geeft een fantastisch effect. De tegels zijn dan ook niet voor niets ontzettend populair bij binnenhuisarchitecten en designers.

Hexagon tegel+

6. Romaans verband

Terug van weg geweest is het Romaans verband dat kan worden aangebracht in de woonkamer, keuken of entree. Het Romaans verband bestaat uit de volgende tegels: 4 stuks van 25×25, 2 stuks van 25×50 en 2 stuks van 50×50 cm. Deze tegels passen op verschillende manieren in een vierkante puzzel. Het patroon dat vervolgens ontstaat, kun je over de hele ruimte herhalen, zodat je een speels en klassiek karakter krijgt. We zien het Romaans verband veelal terug in landelijke rustieke vloeren met verouderde randen. Vooral de kleuren donkergrijs en taupe doen het ontzettend goed.

Romaans verband+

7. Kloostertegels

Een unieke en sfeervolle tegel is de kloostertegel. Deze uitvoering heeft een nostalgische uitstraling die bijdraagt aan een sfeervol interieur. Verschil is de hoge kwaliteit die de tegels tegenwoordig hebben. Met deze vloertegels heb je geen gedoe met het impregneren of vlekken. Het is een unieke tegelvloer die prachtig is in combinatie met een landelijke keuken of klassieke badkamer.

Terracotta plavuizen+

8. Carpet vloertegels

In de 9 tegeltrends van 2024 kunnen de carpet vloertegels niet ontbreken. Deze tegels zijn echte kunstwerken die geïnspireerd zijn door vintage tapijten. Carpet vloertegels zijn voor binnen en buiten te gebruiken en verkrijgbaar in de formaten 60×60, 50×100 en 100×100 centimeter. Een mengeling van de kleuren blauw en groen en beige zorgen voor een ongeëvenaard keramisch decoratief tapijt. De tegels zijn bovendien als zeshoek verkrijgbaar.

Carpet vloertegels+

9. Marmerlook tegels

Als laatste in de rij van de tegeltrends van 2024 zijn de keramische tegels met marmerlook. Dit zijn perfecte imitaties van Italiaanse en Braziliaanse natuursteen. Deze tegels zijn verkrijgbaar in hele uitbundige kleurrijke geaderde uitvoeringen of juist in een hele rustige en lichte kleuren met weinig aders. De nieuwste trend in deze tegels zijn de slabs. Dit zijn tegelplaten in het formaat van 120 x 260 centimeter. Ze kunnen zowel op de vloer als op de wand geplaatst worden. Het grote voordeel van deze tegels is dat je bijna geen voegen meer hebt. Vooral in de badkamer geeft dit een rijke uitstraling.

Marmer tegels+

De 9 tegeltrends van 2024 bij Vlagsma Tegelwalhalla

Aan de hand van bovenstaande voorbeelden heb je kennis kunnen maken met de 9 tegeltrends van 2024. We hopen dat het zoeken naar jouw perfecte tegel nu een stuk makkelijker is geworden. Wat is jouw favoriet? Mocht je alsnog vragen hebben of behoefte hebben aan advies neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Of kom langs in onze winkel om onze collectie vloertegels en wandtegels in het echt te zien en voelen.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare