Woonkamer tegels: de trends van 2024

29 februari 2024

De mooie woonkamer tegeltrends van 2024, wij zijn er weer ingedoken. De woonkamer, een centrale plek waar veel tijd wordt doorgebracht. Het kiezen van een mooie woonkamer tegel die past bij het interieur is daarom erg belangrijk voor de sfeer die je wilt creëren. Met meubels en woonaccessoires wil je natuurlijk meegaan met de nieuwste trends en je huis mooi en up to date aankleden, maar ook op het gebied van woonkamer tegels zijn er natuurlijk een aantal trends.

In deze blog gaan we het daarom hebben over de woonkamer tegeltrends van 2024, zodat jij alvast inspiratie kunt opdoen, wanneer je op zoek bent naar een woonkamer tegel. Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder.

Keramische houtlook tegels

Een keramisch parket, ook wel de houtlook tegels genoemd is zeer populair. Eigenlijk één van de populairste vloeren op dit moment. Een keramisch parket met een houtlook uitstraling is een gouden combinatie. De vloer heeft namelijk de uitstraling van hout en de voordelen van keramiek. Keramisch parket wordt 1 op 1 nagemaakt van een echte houten vloer en biedt vele esthetische en praktische designoplossingen.

Bij een echte houten vloer kunnen er vlekvorming, slijtage of verkleuring ontstaan. Bij een keramische houtlook vloer is dat natuurlijk niet het geval. Je krijg dus wel de voordelen, maar niet de nadelen. Ook is deze woonkamer tegeltrend in 2024 een hele goed combinatie met vloerverwarming. De overdracht van warmte is namelijk 100% dus koude voeten zijn verleden tijd. Met deze tegels haal je dus de warme sfeer in huis en profiteer je tegelijkertijd van de voordelen die keramische tegels bieden.

Visschub tegels

Wat enorm in opkomst is en absoluut thuishoort in het rijtje met woonkamer tegeltrends van 2024, is de visschub tegel. Een heel stijlvolle tegel waarmee je echt de toon zet in de ruimte. Dat heeft simpelweg te maken met het speelse en gedurfde patroon van de tegel. Die valt meteen op en zorgt voor een uniek accent in je woonkamer of keuken. Kies je voor een kleur die perfect past in het interieur? Het visschub patroon doet zijn werk en zorgt er nog steeds voor dat de tegel opvalt. Je kan er ook voor kiezen een stijlvolle en contrasterende kleur toe te passen, waarmee je een nog opvallender eyecatcher creëert.

Visgraat tegels

Ook de visgraat tegel is een erg populaire tegel die keer op keer terugkomt in de laatste trends. Het is een opvallend en tijdloos patroon. En door die tijdloosheid blijft de visgraat in 2024 in ieder interieur te zien. Is het niet op de houten vloer, dan wel op de wand waar visgraat tegel erg mooi uit springt. Ga je voor een frisse lichte kleur of een sprekende donkere tegel, met het patroon maak je de wand echt af.

Marmertegel: een luxe uitstraling

De marmer tegels zijn ook in 2024 nog niet weg te denken. Naast dat ze veel toegepast worden als badkamertegel zijn ze ook erg geschikt voor in de woonkamer dankzij de luxe uitstraling die de tegel heeft. Een echte marmeren vloer kent wel enige nadelen ten opzichte van een keramisch marmer tegel. Je kunt dan de uitstraling van een echte marmeren tegel wel uiten, alleen van de voordelen profiteren die een keramische tegel biedt. De tegels zijn verkrijgbaar in een matte of gepolijste hoogglans uitvoering. Kies je voor een marmertegel die gepolijst is waardoor een glad oppervlak met een mooie glans ontstaat? Dat heeft een bijzonder effect op het interieur. Het marmer is gepolijst waardoor het materiaal prachtig tot zijn recht komt. Door de glans springt de marmertegel echt in het oog en geef je de ruimte een opvallend en stijlvol accent.

Marmer tegel+

Een zeshoekige tegel

Deze tegel heeft een prachtige uitstraling. Een zeshoekige tegel wordt ook wel hexagon tegel genoemd. Het patroon heeft wat weg van een honingraat vanwege dezelfde zeshoekige cellen die in bijenkast te vinden zijn. Dit geeft de tegels een natuurlijk patroon en daarmee uitstraling. Deze hexagon tegels passen goed in combinatie met materiaal dat aarde tinten bevat en ook in ruimtes waar echt geleefd wordt. Hierdoor hoort de zeshoekige tegel ook zeker thuis bij de woonkamer trends van 2024. Met name vanwege het natuurlijke karakter van hexagon, leent deze tegel zich erg goed om te kiezen voor de woonkamer en bij je interieur.

Portugese tegels worden steeds populairder

Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van een Portugese tegel in de woonkamer. Wij begrijpen heel goed waarom deze tegel steeds populairder worden en daarom ook zeker horen bij de woonkamer tegeltrends van 2024. De tegels zijn namelijk een echte sfeermaker in iedere ruimte, dus ook zeker in de woonkamer. Met patronen in warme tinten krijg je een mediterrane uitstraling. Voor een zwart-wit patroon als Portugese tegel kun je bijvoorbeeld weer een mooie modern-klassieke sfeer creëren. De mogelijkheden van deze tegel zijn eindeloos.

Portugese tegel+

Ga voor XXL tegels

Tot slot de XXL tegels. Ook deze horen zeker bij de woonkamer tegeltrends van 2024. Het is een opkomende trend dat tegels steeds groter worden. Als je bijvoorbeeld een rustig geheel wilt creëren dan zorgen grote vloertegels daar voor. XXL tegels geven een bepaalde rust plus een ander voordeel is dat er minder gevoegd hoef te worden. Hierdoor zijn er dus ook weer minder voeglijnen en een ruimte lijkt daardoor opener plus het geeft een luxe uitstraling.

Voor welke woonkamer tegeltrend in 2024 ga jij?

Nu je weet welke verschillende soorten tegeltrends er zijn in 2024 heb jij alvast genoeg inspiratie. Het is belangrijk om te kijken naar tegels die passen bij je persoonlijke voorkeur, maar natuurlijk speelt de inrichting van je woonkamer ook een belangrijke rol bij het maken van een keus. Wanneer je dat allemaal duidelijk voor ogen hebt wordt het kiezen van een tegel geen lastig karwei. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare