Badkamertrends 2024

29 februari 2024

Ben je van plan binnenkort de badkamer te gaan verbouwen? Dan kunnen badkamertegels natuurlijk niet ontbreken. Er is een heel groot aanbod in badkamertegels. Van diverse vloertegels tot wandtegels in allerlei kleuren en patronen. Wat ga je dan uitzoeken voor jouw badkamer tussen al die keuze? In deze blog delen we daarom de badkamertrends van 2024 om jou op weg te helpen.

Behoefte aan inspiratie en benieuwd naar de badkamer tegeltrends van 2024? Lees dan hieronder verder en krijg bomvol inspiratie.

Visschub tegels

Vrij nieuw en steeds populairder is de visschub tegel. Een speels patroon dat niet iedereen aan de wand durft aan te brengen. Maar durf je het wel aan, dan is het resultaat prachtig. De golvende beweging van het patroon heeft een bijzonder effect en valt meteen op zodra je de ruimte binnenkomt. De visschub tegel is verkrijgbaar in warme, heldere en frisse kleuren, waardoor je precies het stukje muur creëert dat je voor ogen had. Echt de moeite waard om uit te proberen.

Wellness gevoel creëren met houtlook tegels

De functie van een badkamer zie je steeds meer veranderen. Niet langer is het alleen een praktische ruimte waar je je ‘s ochtends in alle haast klaarmaakt, het dient ook als ontspanningsoord waar je tot jezelf kunt komen en de batterij weer kan opladen. Een manier om rust te creëren in de badkamer is het gebruik van keramische houtlook tegels. Je kunt deze tegels als vloerbekleding gebruiken maar ook als wandbekleding, zoals op deze foto. Bovendien combineert dit hout perfect bij bijvoorbeeld groene planten waardoor je nog meer een zengevoel krijgt.

Houtlook badkamertegel+

Retro look tegels met vrijstaand bad   

Zachtgroene retro tegels gecombineerd met een handvorm wandtegel van 7,5×30 cm. Een retro tegel is beslist niet ouderwets,. Met de hedendaagse productie technieken worden tegels gemaakt en geïnspireerd door tegels uit nostalgische tijden. Een drukke vloer kun je bijvoorbeeld combineren met een rustige wandtegel. Ook kun je kiezen voor een accentmuur met retro tegels gecombineerd met een strakkere tegel.

Retrolook tegel+

Kleurige tegels verwerkt in visgraat, horizontaal of verticaal patroon

Kleur zorgt voor sfeer en gezelligheid. Tegels met het formaat 7,5×30 cm lenen zich voor het aanbrengen van accenten. Deze tegels zijn verkrijgbaar in talloze kleuren. Vooral groene wandtegels zijn populair omdat ze zorgen voor het gewenste effect. Veel mensen vinden kleur in de badkamer toch nog wel een beetje spannend. De badkamer in zijn geheel zien kan daarbij helpen. Of kies voor één wand in kleur, mocht een hele wand iets te heftig zijn. Dit geeft ook al meteen een heel ander effect aan de badkamer.

Marmerlook tegels met een grote diversiteit in kleuren

Keramische marmerlook tegels zijn niet van echt marmer te onderscheiden, maar hebben wel de uitstraling van een echt natuurproduct. Wit marmer (Carrara-marmer) heeft een neutrale uitstraling en kan met veel kleuren en accessoires gecombineerd worden. Marmer dat gepolijst is, krijgt een mooi glad en glanzend oppervlak. Dit heeft een klassiek en stijlvol effect op de sfeer in de badkamer. Ook metalen, zoals koper, goud of brons kleurige kranen geven een elegante uitstraling aan de badkamer. En niet te vergeten zwart sanitair. Bijkomend voordeel is dat de tegels praktisch in onderhoud zijn en niet geheel onbelangrijk; ze zijn zeer betaalbaar.

Een keramische terrazzo vloer voor een mediterrane uitstraling

In de badkamer is deze vloer een echte eyecatcher. Een echte terrazzo vloer in de badkamer is ambachtelijk, duur en kwetsbaar in onderhoud. De keramische variant is daarentegen een stuk goedkoper en onderhoudsvriendelijker. Door de enorme keuze in dit type tegel is er in deze stijl voor ieder wat wils. Gecombineerd met een grote witte gezaagde wandtegel geeft dit een prachtig, rustgevende uitstraling.

Meer over de badkamertrends van 2024?

We hopen dat je nu voldoende inspiratie hebt kunnen halen met de badkamertrends van 2024. Bekijk of deze trends bij jouw stijl passen. Uiteraard zijn wij er om advies te geven wat betreft een passende wandtegel of vloertegel in jouw badkamer. Ontdek ook ons assortiment badkamertegels voor de mogelijkheden. Voor vragen of advies kun je contact met ons opnemen.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare