GASTBLOG | 3 slimme tips bij een nieuwe badkamer

10 juni 2023

Is het tijd voor een nieuwe badkamer maar geen idee waar je mee moet beginnen? In dit artikel worden 3 slimme tips besproken bij het kiezen van een nieuwe badkamer.

Inspiratie is key

Bedenk van tevoren wat je wilt in je badkamer. Het is daarom van belang om badkamer inspiratie op te doen. Ook is het handig om het voor jezelf in kaart te brengen. Maak een moodboard op papier of digitaal van hoe jouw badkamer eruit moet komen te zien. Hier kun je bedenken voor wat voor stijl je gaat en wat daadwerkelijk je wensen zijn. Het is namelijk belangrijk om te weten wat je juist wel en niet wilt. Met de kennis van deze inspiratie zal je later veel plezier hebben en daardoor de keuzes gemakkelijker maken. Op basis daarvan kun je later je tegels en accessoires uitkiezen. Zo kan je niks vergeten tijdens het verwezenlijken van je nieuwe droombadkamer. Want zeg nou eerlijk, dat wil niemand toch. Door het moodboard te maken kun je ook je wensen verduidelijken aan bijvoorbeeld de verkopers.

Op de muur of vloer

Kleine tegels, mozaïek, grote tegels of toch een tegel met print. Er zijn zoveel keuzes dat het moeilijk kan zijn om een goede keuze te maken. De tegel die het beste past bij jouw badkamer heeft vooral te maken met stijl. Maar toch ook een beetje met praktische zaken. Denk er bijvoorbeeld aan of je voor onderhoudsvrij wilt gaan of niet. Heb je een kleine badkamer, dan kun je beter voor lichtere kleuren gaan en grotere tegels. Hierdoor lijkt je badkamer dan optisch groter. Voor de vloer van de badkamer kun je altijd het beste gaan voor een antislipvloer. Hierdoor val je minder snel. Is je vloer nog in tact maar is het alleen vrij glad? Dan kun je dit met een speciale transparante coating minder gevaarlijk maken.

Kies voor één geheel

Wanneer je voor een nieuwe badkamer gaat, moet je echt kiezen voor eenheid. Door te kiezen voor een geheel in je badkamer ontwerp creëer je rust en een samenhangende uitstraling. Dit zijn precies de twee doelen die je wilt. Dit alles betekent dan ook dat je moet letten op de consistentiteit van de kleurkeuzes, materialen en stijlen in de nieuwe badkamer. Je hebt natuurlijk meerdere keuzes die je moet maken in de badkamer, denk aan het sanitair, kranen en tegels. Eenheid zorgt voor een fijn gevoel van balans. Hierdoor zal de badkamer een plek worden waar je heerlijk kunt ontspannen en relaxen. Dus bij het kiezen van de badkamer moet je echt op zoek gaan naar samenhangendheid en een rustgevende eenheid creëren.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare