GASTBLOG | Badkamer decoreren met zeshoekige tegels

27 januari 2022

Zeshoekige tegels van klein formaat zijn een tijdloze klassieker, om nog maar te zwijgen van een van de belangrijkste kenmerken voor badkamers in een cottage badkamerstijl. Maar hoewel de kleine tegels grotendeels beperkt zijn tot badkamervloeren en achterwanden, is het gebruik van zeshoekige tegels van groter formaat een populaire manier geworden om een statement te maken in zowat elke kamer in huis.

Als je op zoek bent naar een tegelproject dat een beetje ongewoon en apart is, dan kan je kiezen voor een zeshoekige tegel. Zeshoekige tegels passen bijvoorbeeld ook bij badkamerspiegels met een unieke vorm.

Zeshoekige tegels springt uit het oog

Zelfs eenvoudige zeshoekige tegelprojecten zijn om één simpele reden erg in het oog springend: bijna alle andere standaardtegels zijn vierkant of rechthoekig. Dat betekent dat wanneer je overschakelt naar een heel andere (maar nog steeds geometrische) vorm, je een look krijgt die erg opvallend is.

Zelfs als je bij een enkele effen kleur op een vrij standaard oppervlak blijft. Als vuistregel geldt: hoe groter de tegel, hoe opvallender hij zal zijn. De meeste zeshoekige tegels waren in het verleden erg klein, en de meeste zeer grote tegels zijn relatief naadloos bedoeld, maar grote zeshoekige tegels vestigen de aandacht op de randen zonder een fijn gedetailleerd patroon te creëren.

Overgang van zeshoekige tegels 

Evenzo is een van de leuke toepassingen van zeshoekige tegels die je overal ziet, is het creëren van een interessantere overgang tussen twee soorten vloeren. Bij standaard tegels zie je een rechte naad tussen een vloer maar met een zeshoekige tegel kan je in elkaar overlopen. Dit ziet er zeer fraai uit.

Verschillende kleuren

Zeshoekige tegels komen in dezelfde regenboog van kleuren als elke andere tegel, maar hun minder conventionele vorm maakt het veel gemakkelijker om met kleur te spelen. Het maakt het met name mogelijk om meerkleurige paletten te creëren. Vaak worden deze toegepast op de eerdergenoemde tussenvloeren.

Het mixen en matchen van kleurrijke zeshoekige tegels hoeft ook niet te betekenen dat je een perfect verloop moet creëren. Vaak zie je precies het tegenovergestelde: willekeurige plaatsingen van verschillende gekleurde tegels die het idee van een patroon nabootsen of tarten. Hoe willekeuriger je tegellay-out, hoe moeilijker (naar mijn mening) de look is om te maken, maar het mengen van drie of vier verschillende, maar gecoördineerde kleuren kan echt helpen om met de vorm van de tegel te spelen en je die leuke, futuristische look te geven en gevoel.

Contrast met zeshoekige tegels

De meeste zeshoekige tegels zijn uitgevoerd in effen kleuren, om de scherpe randen te benadrukken en contrast te creëren tussen verschillende gekleurde tegels. Als je van plan bent om vast te houden aan een meer traditionele installatie, raden wij aan om te zoeken naar zeshoekige tegels met een hogere kleurvariantie. Waarom? Het creëert misschien geen bont kleurenschema, maar het zal de unieke vorm en het karakter van de tegel op een meer organische manier naar voren brengen. Zoals het verschil tussen sjabloneren, terwijl de tegel nog steeds de scherpe randen heeft, heeft de kleur zelf dat niet, waardoor deze look een beetje zachter kan zijn met behoud van zijn eigentijdse uitstraling.

Zeshoekige tegels zijn momenteel enorm populair, grotendeels omdat er een wereld aan ruimte is om creatief te worden en te experimenteren met stijl en vorm. Dus als je je tegeloppervlakken wilt opfrissen of gewoon een accent wilt toevoegen aan je keuken of badkamer, probeer dan een van deze projecten uit. Het is een geweldige manier om persoonlijkheid en stijl toe te voegen aan de ruimte.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare