GASTBLOG | 5 tips voor een kleine home make-over

27 januari 2022

De huizenmarkt heeft de afgelopen jaren bizarre tijden gezien. Mensen hebben hun huis voor topprijzen verkocht, de kopers hebben meer betaald dan hun lief was. Heb jij een nieuw huis waardoor je nu amper budget over hebt, of erger nog, geen nieuw huis kunnen betalen en dankzij de inflatie ook maar een klein budget over? Dan hebben we voor jou een aantal tips waarmee je je huis opfrist en je weer een tijdje gelukkig kunt zijn in je huidige woning.

Tip 1: Slaapkamer wissel

Laten we beginnen met de goedkoopste tip: de slaapkamer wissel. Het is een simpel trucje die je enkel een middag tijd kost. Wanneer je meerdere slaapkamers hebt, kun je zo nu en dan van kamer wisselen. Ben je gehecht aan je kamer? Probeer hem dan eens anders in te delen en de kleuren te veranderen. Denk bijvoorbeeld aan winter/zomer gordijnen en beddengoed die er bij past.

Tip 2: Accessoires vervangen

Accessoires voegen een groot deel van de sfeer toe en kun je goedkoop vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw kleed, nieuwe kussentjes op de bank, andere bijzettafeltjes of andere kunstwerken op de muur. Zo kun je gemakkelijk binnen een middag een nieuwe kleur of nieuwe sfeer aan je woning geven. Dit kun je elk seizoen doen om het interessant te houden. Mooie herfstkleuren zijn olijfgroen, bruin en kastanje rood. Voor de winter kun je kiezen voor kleuren als donker bruin, grijsgroen en verschillende tinten blauw.

Tip 3: Een andere vloer

Een nieuwe vloer kan ook binnen een dag gepiept worden wanneer je een makkelijke vloersoort kiest. Kliklaminaat is een voorbeeld hiervan, je kunt dit gemakkelijk zelf leggen waardoor je de kosten voor het laten leggen al bespaart. Een vloer is ook een grote bepalende factor in een ruimte en kan een fijn niet gevoel geven aan je huis.

Tip 4: Badkamer en keuken upgrades

Badkamers en keuken zijn gemakkelijk te upgraden. Zo kun je de kastdeuren een ander frontje geven en de knoppen vervangen. Wil je helemaal voor een andere stijl gaan? Dan vervang je binnen een middag ook de kraanknoppen en andere accessoires.

Tip 5: Nieuw kleurtje op de muur

Net als een nieuwe vloer, veranderd een andere kleur op de muur ook de sfeer in huis. Bovendien geeft de geur van verf ook een heerlijk nieuw gevoel. Je kunt gemakkelijk online verf kopen en op je vrije dag aan de slag. Combineer dit met een nieuwe vloer en andere bijpassende accessoires en je huis zal compleet anders voelen!

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare