GASTBLOG | Huis afwerken? Denk eerst hier aan

21 december 2021

Voor het verkopen op opleveren van een woning, wilt u waarschijnlijk de huis mooi afgewerkt hebben. Voordat je het huis kan afwerken, moet je eerst kritisch kijken naar wat er in de woning gedaan moet worden. Bij het afwerken van je vloer kun je verschillende materialen gebruiken, zoals de xps isolatie en fermacell plaat. Wil je meer over de manier waarop je deze materialen kunt inzetten en wat de voor- en nadelen hiervan zijn. Lees er hier meer over.

Wat zijn XPS isolatie platen?

XPS staat voor geëxtrudeerd polystyreen. XPS kan gebruikt worden als isolatiemateriaal bij dakisolatie, vloeren en gevels. Het XPS isolatie materiaal wordt onder de vorm van platen gebruikt. Bij de afwerking van een vloer, worden de XPS platen tegen de onderkant van de vloer aangebracht met behulp van een speciale lijm. Voordat de platen worden aangebracht, moet er worden gecontroleerd dat de onderkant van de vloer goed is afgeschermd tegen kou en vocht.

Wat is Fermacell plaat?

Fermacell platen worden gemaakt van gips en papiervezels. Fermacell is multifunctioneel en kan gebruikt worden voor scheidingsmuren, vloeren en het plafond. Daarnaast kan het ook buiten het huis worden gebruikt, bijvoorbeeld op het dak. Bij het egaliseren van betonvloeren wordt Fermacell gebruikt als isolatiemateriaal. Fermacell kan worden aangebracht met Fermacell gipslijm of schroeven. Dit is afhankelijk waarvoor de platen worden gebruikt. Door de dikte van de Fermacell vloerplaten kun je er al meteen op lopen, zelfs voordat de vloer van je huis is gelegd.

Voor- en nadelen

Het gebruik van XPS en Fermacell hebben enkele voor- en nadelen. De voordelen van XPS is dat het materiaal waterafstotend is, gemakkelijk gesneden of gezaagd kan worden en licht in gewicht is. Echter zijn ze niet geschikt bij temperaturen boven de 80 graden en is het materiaal niet milieuvriendelijk. De voordelen van de Fermacell plaat is dat het een stevig is, geluiddempend en een duurzaam materiaal is. Echter zijn ze hierdoor zwaarder in gewicht, zijn de platen duurder en lastiger om bij te snijden.

Kortom, voor het afwerken van je huis heb je isolatiemateriaal nodig. Zo zijn er XPS en Fermacell isolatieplaten voor het afwerken van de vloer. Ondanks zij gelijkwaardige functies hebben, zijn er toch verschillen. Zo zijn beide materialen gemaakt van verschillende bestanddelen. XPS is gemakkelijk te zagen of snijden zijn, terwijl er bij Fermacell een elektrische zaag zou moeten worden gebruikt. Fermacell is in vergelijking tot XPS een zwaarder materiaal.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare