GASTBLOG | Tegels zijn de vloerbedekking voor iedere ruimte

1 januari 2022

Als je op zoek bent naar een nieuwe wand- of vloerbekleding in je huis of bedrijfspand, moet je zeker eens naar tegels kijken. Tegels in de hal, keuken, badkamer of het toilet vinden we allemaal erg praktisch. Maar tegels in de woon-, werk- of slaapkamer vinden we vaak een beetje oubollig. Niets is echter minder waar. Neem nu vloertegels, die in vele varianten zijn te verkrijgen en heel veel voordelen bieden. 

De voordelen van vloertegels

Zoals gezegd zijn vloertegels in allerlei vormen, maten, kleuren en designs te verkrijgen. Je kunt er alle kanten mee op. Maar dat is lang niet het enige voordeel, er tal van andere voordelen te benoemen.

Zo is een tegelvloer uiterst duurzaam, kan tegen een stootje en is heel gemakkelijk in onderhoud. Je hoeft dus niet bang te zijn dat een tegel snel beschadigd. Valt er een kop koffie om, dan pak je een mop of dweil en in een mum van tijd is alles weer schoon. Een tegelvloer is ook ideaal met huisdieren. Stof en haren krijgen geen kans om in naden te kruipen. Schoonmaken gaat supersnel.

Het overgrote deel van de vloertegels geleiden warmte erg goed. Het is dan ook de perfecte vloer voor als je een vloerverwarming hebt. In de winter kan je dan heerlijk op je sokken of blote voeten door het huis lopen zonder dat je koude voeten krijgt.

Vloertegels in combinatie met airconditioning 

Een groot voordeel is dat tegels gedurende een warme zomer je vloer juist heerlijk koel doen aanvoelen. De zomers worden steeds warmer, ook in ons land. Wat is er dan fijner als je op je blote voeten over een heerlijk koel vloer kunt lopen.  Zeker als je dit ook nog eens combineert met een portable airco, zorg je dat het aangenaam koel wordt in je huis.

Mobiele airco’s bieden veel voordelen ten opzichte van een vaste airconditioning. Zo zijn de aanschaf- en installatiekosten veel lager, maar je kunt een mobiele airco ook heel gemakkelijk verplaatsen. De energiekosten zijn ook een stuk lager. Mocht je zonnepanelen op je dak hebben liggen, kan je op een zonnige warme zomerdag de ruimte verkoelen, zonder dat je hiervoor energie kwijt bent. 

Mobiele airco’s zijn er in diverse maten. Welke je nodig hebt, hangt af van hoe groot de ruimte is. Heb jij bij voorbeeld een klein werkkamertje, kunt je prima uit de voeten met bijvoorbeeld een mobiele airco 9000 btu. Als je komende zomer thuis werkt en het is buiten bloedheet, zorgt deze handige mobiele airco voor een heerlijk koele werkkamer. 

Heb je een wat grotere slaapkamer of kantoorruimte of wil je het ook wat koeler in je woonkamer hebben, kies dan voor een mobiele airco 12000 btu

In de winter kunnen beide types ook de ruimte verwarmen. Je hoeft dan geen radiator aan te zetten wat je weer gas bespaart. Zo zie je maar dat een tegelvloer helemaal niet oubollig is maar juist veel voordelen biedt, zeker in combinatie met een mobiele airco.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare