GASTBLOG | Tips en tricks om een muur te verven

11 augustus 2022

Een muur verven lijkt heel erg makkelijk. Je denkt het vaak even in een half uurtje te kunnen. Maar er zijn best nog aardig wat dingen waar je dan rekening mee moet houden. Daarom is het misschien handig als je wat tips en tricks hebt om het in elk geval gemakkelijk te houden. 

Waar ga je beginnen als je een muur verft

Om te beginnen is het altijd goed dat je het verven van een muur goed voorbereid. Met de juiste voorbereiding ben je al voor de helft op weg. Wanneer je weet waar je aan toe bent gaat het allemaal een stuk makkelijker. 

Voor je de juiste muurverf gaat uitzoeken moet je weten wat voor ondergrond jij gaat verven. De sigma verf heeft dan ook voor elke ondergrond wel een muurverf.  Je vindt van elke soort verf de juiste informatie op de verfemmer. Wanneer je goed opmeet hoeveel verf je nodig hebt om je muur te verven dan heb je nooit veel te veel verf over. 

Het is ook belangrijk dat je de juiste timing neemt om je muur te verven. Wanneer een muur gestuct is dan is het goed om te weten wanneer je de muur kan verven na het stucen. Het stucwerk moet droog zijn wanneer je het wilt verven. Het droogproces van het stucwerk kan je bevorderen door de ruimte goed te ventileren. Als je de ruimte op twintig graden houdt dan is dit ook goed. 

Verf en de kleur verf kiezen 

Als je de ondergrond weet en wat de afmeting is weet je welke verf je kan nemen. Wanneer je een muurverf op waterbasis wilt is de sigma perfect matt een hele goede muurverf. Mocht het nodig zijn kan je een grondverf of een voorstrijkmiddel gebruiken. Je wilt toch wel dat de verf goed hecht. 

Nu je weet welke verf je moet hebben kan je op zoek gaan naar de kleur. De juiste kleur kiezen is alleen niet zo gemakkelijk. Er zijn ontzettend veel kleuren te verkrijgen maar ook kleuren die heel erg op elkaar lijken. Tegenwoordig hebben alle verfbussen een kleurnummer. Wanneer je de kleur gaat kiezen is het goed om ze te vergelijken. Sommige kleuren lijken zoveel op elkaar dat het goed is dat je ze naast elkaar houdt om de juiste kleur te vinden. 

Voorbereiden op het verven

Inmiddels heb je al een beetje voorbereiding gedaan door een verf te kiezen en de kleur. Ook de datum is geprikt om te gaan schilderen. Plak eerst alles goed af en zorg dat er een oud kleed op de grond ligt dat smeren tegen gaat op je vloer. Je kunt hier ook stucloper voor gebruiken. 

Het schilderen van de muur

Als alles afgeplakt is dan kan je starten met het verven van de randen met de kwast. Je hebt nu een soort raamwerk en kan dan met de roller aan de slag gaan. Zorg dat de verf zich gelijkmatig verdeeld. De verf moet in verticale strepen op de muur gebracht worden. Laat de muur goed drogen!

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare