GASTBLOG | Wat zijn de mooiste badkamertegeltrends van 2021

29 november 2019

Het kiezen van een trendy tegel voor de badkamer is niet zo eenvoudig. Er zijn zoveel verschillende ontwerpen in vorm, kleur en textuur waardoor je kunt verdwalen in de keuze. Zo moet je natuurlijk ook rekening houden met de screens die je voor de ramen hebt hangen in de ruimte. De tegels moeten hier uiteraard wel goed bij passen, wat bij rolluiken mogelijk nog lastiger is. Eerder waren de badkamertegels met name functioneel, maar tegenwoordig is dat niet helemaal meer het geval. Nu streven we er ook naar om de trends in badkamertegels te volgen. Met behulp van dit artikel zal dat in 2021 zeker lukken.

Matte tegels

De populariteit van matte tegels houdt de mode in het nieuwe jaar bij. Matte tegels hebben een zachte maar krachtige stijl die er niet al te overweldigend uitziet, in tegenstelling tot glanzend keramiek. Het voordeel van matte tegels is dat er geen watervlekken op blijven zitten, in tegenstelling tot een glanzend exemplaar waarop de kleinste vlekjes zichtbaar zijn. Dit maakt ze ideaal voor vloeren in de badkamer, met name in grote badkamers. Matheid maakt ze bovendien gemakkelijker te onderhouden. Zorg er bij het leggen van tegels met een matte afwerking voor dat er voldoende licht is in de badkamer, zowel natuurlijk als kunstmatig, aangezien ze geen licht reflecteren. Dat matte tegels op het moment trendy zijn betekent overigens niet dat tegels met een glanzende afwerking niet meer populair zijn. 

Grafische patronen

Accenttegels met geometrische patronen zien er perfect uit op de vloer of muur. Of het nu in delicate subtiele tinten is of in felle contrasterende kleuren, complexe patronen op tegels verleiden je om langer in zo’n interieur te blijven. De populariteit van tegels met patronen blijft dan ook groeien. Van metrotegels tot keramiek met patronen, het is veilig om te zeggen dat grafische tegels overal kunnen zijn. Deze stijl geeft huiseigenaren echt de mogelijkheid om hun creatieve verbeeldingskracht te gebruiken of een ontwerper in te huren om op een interessante manier tegels op de muren en vloer in de badkamer te plaatsen. Op het moment wordt daarbij met name gekozen voor encaustische keramische tegels, maar er zijn nog meer opties. 

Zeshoekige tegels

Niet alleen de kleuren en patronen van de tegels worden steeds diverser, de fabrikanten spelen namelijk ook met vormen. De trends in badkamertegels in 2021 variëren van een traditionele rechthoek tot vele andere geometrische vormen. Een bijzondere vorm die onlangs nieuw leven is ingeblazen, is de zeshoek. Zeshoekige tegels keren terug naar de badkamer in alle maten, kleuren en texturen, vooral op de vloeren van douches, waar ze een unieke look creëren. Met kleurrijke tegels in een zeshoekige vorm kun je bovendien unieke patronen creëren. Hierdoor kun je deze trend combineren met de eerder genoemde trend over grafische patronen. Het is vooral mooi om dit te doen bij het creëren van een accentmuur. 

badkamertegeltrends 2021

Houten tegels

Het beeld van houten planken in de badkamer begint net echt populair te worden op de markt. Onconventionele tegelformaten zijn desondanks al enige tijd populair geworden. Met houten tegels kun je decoratieve patronen maken, zoals bijvoorbeeld visgraat. Terwijl realistische tegels met de textuur van eiken-, kersen- en esdoornhout de meest voorkomende zijn, komen er in 2021 vele andere afwerkingen beschikbaar. Porseleinen tegels zijn ideaal voor de badkamer, omdat ze beter bestand zijn tegen vuil en vocht zonder in te boeten aan designesthetiek. Tegels met houtstructuren versterken het natuurgevoel dat zo nodig is in de badkamer. Voor een meer overtuigende uitstraling kun je proberen om natuursteentegels en andere materialen, zoals beton, te combineren met houtlook tegels. Dat ziet er onverwacht heel mooi uit! 

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare