GASTBLOG | 3 tips voor een stijlvolle badkamer

20 januari 2022

Dat geen badkamer hetzelfde is, dat is natuurlijk niet zo heel vreemd! Geen ruimte is hetzelfde en ook de smaak van mensen is verschillend. Maar welke stijl past nu eigenlijk het beste bij jou? Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij al een tijdje met het idee loopt om je badkamer eens flink onder handen te nemen. Vooral wanneer je een badkamer hebt die al de nodige jaartjes oud is, is vervanging vaak geen overbodige luxe. Toch kan het best lastig zijn om nu uiteindelijk te kunnen bepalen waar je naar op zoek bent. Om je hierbij een handje te helpen, hebben we een 3-tal tips voor je, waarmee jij aan de slag kunt.

Het budget

Een belangrijke eerste stap voordat je aan de slag kunt met het bepalen van een nieuwe stijl, is natuurlijk het budget. Heb je net een hypotheek afgesloten met bouwdepot, dan is de kans vrij groot dat dit niet het grootste probleem is. Heb je alleen wat spaargeld, dan is het verstandig om kritisch te kijken naar wat noodzakelijk is. Het kan heel goed zijn dat nieuwe tegels en ook een nieuwe wasbak niet per direct noodzaak zijn. Vaak kun je dan met wat aankleding en nieuwe kranen al een flinke verandering teweeg brengen. Heb je nu wel een flinke spaarrekening, dan wordt het natuurlijk vele malen leuker.

Bepaal je stijl

Op het moment dat het budget weinig tot geen belemmering vormt en je echt aan de slag kunt met je volledige badkamer, dan wordt het natuurlijk een stuk leuker. Voordat je begin is het zaak om ervoor te zorgen dat je ongeveer weet wat je wilt. Dit hoeft nog niet tot in detail te zijn uitgewerkt, maar het is wel handig te weten of je gaat voor strak of bijvoorbeeld wat meer landelijk. Met deze wensen kun je vervolgens naar een sanitairwinkel die je wensen vervolgens kan vertalen in een prachtige 3D-tekening. Op basis van deze tekening kunnen jullie samen kijken wat er wel of niet naar wens is en kan dit waar nodig worden aangepast.

Let op detail

Wanneer de badkamer in grote lijnen staat, is het zaak om te werken aan de finishing touch. Dit kun je op allerlei verschillende manieren doen en is een essentieel onderdeel van het geheel. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een badkamer zonder aankleding natuurlijk niet gezellig oogt. Zorg daarom dus ook voor onder andere een stijlvol bakje voor de tandenborstels en ook plankjes voor de handdoeken. Een eventuele plek voor het ‘stallen’ van shampoo is ook niet geheel onbelangrijk overigens. Je zult zien dat wanneer je met deze detail aan de slag gaat het geheel een volledige andere look en feel krijgt. Dit kun je namelijk ook in je bestaande badkamer doen. Dus kun jij na je maximale hypotheek berekenen geen extra geld lenen en beschik je niet over voldoende spaargeld, dan is ook alleen een verandering van aankleding een goede manier om je badkamer een make-over te geven.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare