GASTBLOG | Duurzaam verbouwen:

25 april 2022

Duurzaam verbouwen werkt twee kanten op. Aan de ene kant bespaar je als huiseigenaar maandelijks tientallen tot honderden euro’s op energie- en stroomkosten, aan de andere kant help je de wereld een betere plek te maken.

Want, minder stroom- en gasverbruik betekent minder CO2 uitstoot. Het verduurzamen van een woning is een van de eenvoudigste manieren om bij te dragen aan een beter milieu. Je hoeft er na de verbouwen niets actiefs aan bij te dragen. In dit artikel gaat DesignFinish.nl dieper in op de voordelen van duurzaam verbouwen.

Waarom duurzaam verbouwen

Zoals in de inleiding beschreven werd, gaat duurzaam (ver)bouwen verder dan alleen energiebesparing. Het gaat om het gebruik van materialen die rekening houden met het milieu en de menselijke gezondheid, maar ook om een verantwoord gebruik van water en recycling van materialen die vrijkomen bij de sloop. Er is nu al ontzettend veel mogelijk en de komende jaren zullen er ongetwijfeld meer duurzame oplossingen op de markt verschijnen.

Uiteindelijk heeft duurzaam bouwen een voordeel waar Nederlanders over het algemeen blij mee zijn: duurzaam bouwen is voordelig voor uw portemonnee. Als u naar de grond- en bouwkosten kijkt, lijkt het vaak dat bouwen met duurzame materialen duurder is, maar vaak zijn de kosten voor onderhoud van een duurzaam gebouw veel lager.

Ook energie- en waterbesparende maatregelen worden vaak terugverdiend tijdens het gebruik van de woning/het bedrijfspand. Hetzelfde geldt voor het isoleren van dakbedekking en muren. Op de lange termijn is dit verschil zeker terug te zien in uw portemonnee.

Hoe duurzaam verbouwen

Er zijn diverse mogelijkheden voor het duurzaam verbouwen van een huis. Denk bijvoorbeeld aan het werken met gerecyclede materialen of of hernieuwbare grondstoffen. Andere, meer voor de hand liggende opties voor duurzaam verbouwen zijn bijvoorbeeld: zonnepanelen, een warmtepomp, isolatieglas, spouwmuurisolatie en dakisolatie, een HR-ketel of een aardgasvrije woning.

Betaalbaar duurzaam verbouwen

Duurzaam verbouwen hoeft niet meer te kosten dan traditionele vormen van verbouwen. Afhankelijk van de gemeente waarin u woont, worden er diverse subsidies beschikbaar gesteld. Neem contact op met een aannemer bij u uit de buurt om meer te weten te komen over de mogelijkheden voor duurzaam verbouwen.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare