GASTBLOG | Een nieuw matras kopen: waar moet je op letten?

30 augustus 2020

Is het tijd voor een nieuw matras? Een nieuw matras kopen is een goed idee, want hoe langer je doorslaapt op een matras dat niet meer lekker ligt, hoe meer rugklachten je krijgt. Neem ruim de tijd om een geschikt matras te vinden. Het online aanbod aan voordelige matrassen is tegenwoordig erg groot. Hoe kies je nu het perfecte matras? In dit artikel vind je een aantal handige tips.

Wat is de geschikte maat?

Het kiezen van nieuwe matrassen is eigenlijk niet zo moeilijk als het klinkt. Je moet er alleen wel de tijd voor nemen, ook wanneer je een kijkje neemt bij Beddenleeuw. Met de verscheidenheid aan materialen, maten en stijlen die tegenwoordig worden verkocht kun je werkelijk uit van alles kiezen. Een van de belangrijkste zaken is natuurlijk de maat. Het matras moet immers wel in jouw boxspring of bed passen en lang en breed genoeg zijn voor jou en eventueel je partner.

Let zowel op de lengte als de breedte van het matras. Heb je al een bed gekocht? Dan weet je natuurlijk hoe groot dit matras moet zijn. Ga je nog een bed aanschaffen, denk dan goed na over de maat. Ga alleen jij erin slapen? Het standaard eenpersoonsmatras is 90 x 200 centimeter. Echter, er is nog veel meer mogelijk. Kun je wel wat extra beweegruimte gebruiken? Kies dan voor 100 of 120 cm breed. Heb je extra beenruimte nodig? Er zijn genoeg eenpersoonsmatrassen met een lengte van 210 of 220 cm te verkrijgen.

Slaap je samen en twijfel je over de breedte van het matras? Alhoewel een bed met een breedte van 140 cm vaak als tweepersoonsbed wordt verkocht, is het eigenlijk een twijfelaar en vrij krap. Dit is wel heerlijk voor als je alleen slaapt en extra ruimte wilt. 160 cm is de standaard breedte voor een tweepersoonsmatras, maar er zijn ook matrassen met een luxe breedte van 180 of 200 cm.

nieuw matras kopen waar op letten

Hard of zacht matras

Welk matras je uiteindelijk kiest, is een heel persoonlijke keuze. De een ligt heerlijk op een hard matras en de ander op een heel zacht matras. Meestal kun je kiezen tussen zacht, middel en hard. Heb je in het verleden meerdere matrassen en bedden gehad, dan weet je als geen ander welke hardheid je nodig hebt om rugklachten te voorkomen. Een keer het matras uitproberen is eigenlijk niet genoeg. Je voelt of het lekker ligt, maar kunt niet raden of je op den duur rugklachten krijgt. Gelukkig bieden veel matrassenwinkels een soort proefperiode aan, waarin je het matras kunt uitproberen. Deze proefperiode duurt meestal tussen de 30 en 125 dagen. Genoeg tijd dus om een keuze te maken. Bevalt de hardheid toch niet? Dan kun je het matras retourneren.

Hoe dik is het matras?

Over het algemeen geldt, hoe dikker het matras hoe duurder. Een hoog matras ligt heerlijk en is erg luxe. Kies je voor een extra dik matras, dan kies je voor een matras dat zich heel goed naar jouw lichaam vormt. Toch hoeft het niet voor iedereen de juiste keuze te zijn. Hoe dikker het matras, hoe zwaarder. Een dikker en zwaarder matras is dus lastiger om op te tillen en te draaien. Heb je last met tillen? Dan is een dunner matras misschien een betere optie. Ook als je bedbodem niet zo diep is, kan het erg gek staan wanneer er een hoog matras in ligt.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare