GASTBLOG | Interieur trends 2022

8 november 2020

Interieurstyling is een kunst en een bedrijfstak die zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld. Wanneer een trend eenvoudigweg wordt gedefinieerd als stijl, verwijst hij eigenlijk naar de huidige styling, kleuren, materialen en patronen die op een bepaald moment populair zijn en die de komende jaren wellicht een invloed op de markt zullen hebben. Interieurtrends lijken sterk op modetrends, omdat beide worden beïnvloed door de actualiteit en de nieuwste cultuur. Trends op het gebied van binnenhuisarchitectuur omvatten alles van binnenhuisinrichting tot meubilair en verlichting.

2022

Wat interieurtrends betreft, kunnen we gerust stellen dat de eenentwintigste eeuw het tijdperk van de sociale media is. De sociale media van de eenentwintigste eeuw, zoals Facebook, Twitter en YouTube, zijn slechts enkele van de vele manieren waarop mensen over de hele wereld met elkaar communiceren. Interieurstylisten hebben ook geleerd hoe ze sociale media als Instagram kunnen gebruiken als een marketinginstrument, vooral voor interieurtrends die betrekking hebben op design. Veel interieurstylisten gebruiken sociale media als een manier om hun klanten op hen te laten letten en hen vervolgens bekend te laten worden naarmate ze in populariteit blijven groeien. Interieurontwerpers kunnen sociale media ook gebruiken als een manier om te interageren met hun klanten en te leren over wat populair is of niet via een verscheidenheid van kanalen. Deze interactie kan helpen positieve klantrelaties te creëren, wat belangrijk is voor alle betrokkenen.

Multifunctionele ruimtes

Interieurtrends met betrekking tot multifunctionele ruimten zijn ook belangrijk, vooral voor stedenbouwkundigen die nieuwe steden plannen en planningsschema’s maken. Stedenbouwkundigen kijken naar de natuur voor inspiratie in termen van hoe natuurlijke ruimten het best kunnen worden gebruikt en hoe activiteiten kunnen worden geboden voor de bewoners. Veel stadsplanners kijken ook naar de natuur voor inspiratie als het gaat om het ontwerpen van interieurs. Natuurlijke elementen zoals meubilair, verlichting en ramen zorgen voor de perfecte mix van functionaliteit en schoonheid. Esthetiek moet worden overwogen bij het plannen van het ontwerp van stedelijke interieurs.

Meer leefruimte in de open lucht

Andere interieurtrends zijn gericht op het creëren van leefruimten en terrassen in de open lucht. Deze ruimtes kunnen overdekte veranda’s omvatten die de woonkamer met een patio combineren, of zelfs buitendekken die zowel een buitenervaring als binnen leefruimte bieden. Outdoor leefruimtes en terrassen kunnen ook worden gecombineerd met ruimtes die helemaal geen vloer hebben en in plaats daarvan gebruik maken van de natuurlijke elementen om een luifel te creëren.

Meubels van duurzaam hout

Een van de nieuwste interieurtrends is het gebruik van meubels als materiaal in woningontwerpen. Veel huiseigenaren wenden zich tot hout als een materiaal voor hun buitenmeubilair en muren. Hout, in tegenstelling tot andere materialen zoals metaal, is zeer duurzaam en gemakkelijk te reinigen. In feite zijn er meubelstukken die zijn ontworpen met de huiseigenaar in het achterhoofd, stukken die het mogelijk maken om de look van een huisje in de stad te krijgen met behoud van de functionaliteit van een woonkamer stuk.

Een andere van de nieuwste interieurtrends betreft het gebruik van kleine vormen en gebogen vormen in het ontwerp van meubels. Veel huiseigenaren houden van het idee om verschillende vormen te mengen om verschillende effecten te bereiken, zoals een cirkel die langgerekt is. Dit helpt om de kamers verschillende verschijningsvormen te geven en tegelijkertijd de illusie te wekken dat er meer ruimte is dan in werkelijkheid het geval is. Bovendien houden sommige mensen van gebogen muren omdat ze helpen een kamer open te maken en toch een ordelijke uitstraling in huis te behouden. Deze gebogen muren worden vaak gezien in ruimtes die er anders niet geschikt voor lijken.

Comfort is misschien wel een van de belangrijkste aspecten van interieurtrends als het gaat om kleur, stoffen en meubilair. Als het gaat om kleur, is het gebruikelijk om te zien warme kleuren worden gebruikt in veel ruimtes. Veel huiseigenaren geven de voorkeur aan warme kleuren om een ontspannen omgeving te creëren, een soort omgeving waarin mensen zich comfortabel en welkom voelen wanneer ze tijd doorbrengen in hun huis.

Prognose voor de toekomst

Naarmate 2022 vordert, zullen er meer veranderingen zijn in de interieurontwerpen die we om ons heen zien. Deze veranderingen kunnen te wijten zijn aan een verscheidenheid van factoren, maar het is veilig om te zeggen dat de interieurtrends van de toekomst zullen blijven veranderen. Als u ideeën wilt opdoen over wat de toekomst kan brengen, zou het een goed idee zijn om eens rond te kijken naar de huidige interieurontwerpen die momenteel populair zijn. Door te kijken naar wat anderen met hun huis hebben gedaan, kunt u een beter idee krijgen van wat er gebeurt in de wereld van interieurtrends.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare