GASTBLOG | Toilet inrichting: tips & tricks

28 mei 2020

Hoe ziet jouw toilet eruit? Vaak is de toiletruimte basic ingericht met witte, zwarte of grijze tegels. Er zijn echter veel meer mogelijkheden, waardoor ook het toilet een ruimte wordt die mooi bij de rest van je interieur past. Met een paar simpele aanpassingen in de toiletinrichting maak je hier een sfeervolle plek van.

Speel met kleur en patronen

Het toilet is de ruimte bij uitstek om gebruik te maken van keramische tegels. Deze tegels zijn niet alleen hygiënisch, maar ook verkrijgbaar in talloze kleuren, formaten, vormen en patronen. Wc tegels bepalen grotendeels de sfeer in de toiletruimte en zijn zowel te plaatsen op de vloer als op de muur. In het toilet kun je rustig experimenteren met kleur. Let er hierbij wel op dat je elementen uit de rest van je interieur terug laat komen. Kies bijvoorbeeld voor hexagon tegels op de muur. Dit zijn zeshoekige tegels die geplaatst worden in honingraatverband en de ruimte direct een speelse uitstraling geven. Indien je een complete toiletrenovatie uit gaat voeren, valt het aan te raden om kritisch naar je opstalverzekering te kijken. De opstalverzekering dekt namelijk schade aan spullen die vastzitten in en aan jouw woning. Daaronder vallen ook de leidingen, de badkamer en het toilet.

Vloer door laten lopen

Een andere goede manier waarmee je de sfeer in het toilet aan laat sluiten bij de rest van je interieur, is door de vloer van de hal of woonkamer door te laten lopen. Door een doorlopende vloer te combineren met dezelfde kleuraccenten als in de rest van het huis, zorg je voor eenheid. Voor een optimaal effect maak je geen gebruik van drempels, maar plaats je hoge deuren die helemaal tot aan de grond komen.

Accentmuur in toilet

Een eenvoudige manier om het toilet een stijlvolle make-over te geven, is door een accentmuur te maken van de wand achter het toilet. Dit doe je bijvoorbeeld door strips natuursteen te plaatsen of door toilet tegels zoals mozaïektegels of Portugese tegeltjes te plaatsen. Deze kleurrijke tegels zorgen in een handomdraai voor een zeer unieke en persoonlijke sfeer.

toilet inrichting

Opgeruimde toiletruimte

Wanneer er toiletrollen en schoonmaakspullen rondslingeren, heerst er geen ontspannen sfeer op het toilet. Het valt aan te raden om een praktisch en stijlvol toiletmeubel uit te kiezen. Hier kun je al jouw spullen voor het toilet in opbergen. Alle schoonmaakspullen, reserverollen en handdoeken berg je netjes op uit het zicht, waardoor het toilet er een stuk rustiger uitziet en de ruimte een veel strakkere en rustigere uitstraling krijgt. Maak de huiselijke sfeer af door lekkere geurstokjes of potpourri bovenop het meubel te plaatsen voor een natuurlijke, frisse en schone geur.

Bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel van VlagsmaiDeal
PayPal
Sepa
Mastercard
Visa
American Express
Bancontact
Cartasi
Cartebancare